בפוסט זה נבחן את הקונספט הייחודי של משחק עם אוכל באופן שמקדם בריאות והרגלי אכילה חכמים.
אז בניגוד למה שסבתא תמיד אומרת, למה כדאי כן לשחק עם האוכל?
ואיך משלבים כיף יחד עם אכילה נכונה ובריאה?
משחק עם אוכל נתפס לרוב כהרגל ילדותי ומבולגן שיש להימנע ממנו. עם זאת, ישנן מספר סיבות טובות מדוע עלינו לאמץ את הרעיון לשחק עם האוכל שלנו בצורה בריאה וחכמה. ראשית, משחק עם אוכל יכול לעורר את החושים שלנו ולשפר את חווית האוכל הכללית שלנו. על ידי עיסוק בפעילויות משחקיות כמו סידור אוכל בצורות יצירתיות או התנסות בטעמים ומרקמים שונים, נוכל לעורר את בלוטות הטעם שלנו ולהפוך את האכילה לחוויה מהנה ועשירה יותר בתחושות. ריבוי של חושים מעצים את החוויה. זה נכון לגבינו, וזה נכון בוודאי לגבי הילדים שלנו.
שנית, משחק עם אוכל מעודד אותנו להיות הרפתקנים ופתוחים יותר בכל הנוגע להתנסות עם מאכלים וטעמים חדשים. על ידי גישה לאוכל עם חשיבה שובבה, אנו יכולים לוותר על דעות מוקדמות ולהיות מוכנים יותר לחקור מרכיבים ומטבחים לא מוכרים. זה יכול להרחיב את האופקים הקולינריים שלנו ולחשוף אותנו לעולם של טעמים ואפשרויות חדשות. שוב – זה נכון לגבינו, ונכון עוד יותר לגבי הילדים שלנו.
יתרה מכך, משחק עם אוכל יכול גם לקדם הרגלי אכילה בריאים יותר. כשאנחנו משחקים עם האוכל שלנו, יש סיכוי גבוה יותר שניקח את הזמן שלנו ונתענג על כל ביס, מה שמוביל לדרך אכילה מודעת ומודעת יותר. בנוסף, עיסוק בפעילויות מזון יצירתיות יכול לעודד אותנו לשלב יותר פירות, ירקות ומזונות מלאים בארוחות שלנו, כאשר אנו שואפים ליצור מאכלים מושכים ויזואלית ומזינים.
את העיקרון כבר הבנתם… לנו, ועוד יותר – לילדים שלנו.
לבסוף, משחק עם אוכל יכול לטפח תחושת שמחה וחיבור עם אחרים. אוכל תמיד היה חוויה קהילתית, ועל ידי שיתוף אחרים במאמצי האוכל השובב שלנו, אנו יכולים ליצור זיכרונות משותפים ולחזק מערכות יחסים. בין אם זה בישול משותף, סידור סלט צבעוני או אירוח של ארוחת ערב על פי נושא, משחק עם אוכל יכול לקרב אנשים וליצור אווירה חיובית ומהנה.
אי אפשר להגזים בכמה הנקודה הזו חשובה. בסופו של דבר, "המפתח" להרבה מהטיפול בילדים שיש להם קשיים סביב ארוחה, הוא לייצר חוויה נעימה, תומכת, מחברת – שמאפשרת להם לנסות ולהתמודד עם האתגרים שלהם.
יצירתיות במטבח מאפשרת לנו להתנסות בטעמים, מרקמים והצגה, והופכת את פעולת האכילה לחוויה חושית מענגת. אפשר להביא יצירתיות לצלחת באמצעות משחק עם המרכיבים, וטכניקות בישול. תחשבו למשל על הצגת מרכיב מזון מסוים בכמה צורות לפני הילד – מבושל, מאודה, טרי, יחד עם משהו אחר. הדבר הזה פותח לילדים אופק משחקי, מאפשר להם לבחור, למצוא את הדרך הנכונה "להתקרב" למזון חדש. אפשר לערבב את המזון עם מזונות אחרים, וכך לאט לאט לצור התקרבות.
דרך נוספת היא האופן בו אנחנו מציגים את הצלחת.
אומרים שקודם כל אוכלים עם העיניים, וכאן נכנסת לתמונה אמנות הצילחות, כמו שכולנו למדנו בשנים האחרונות מהטלוויזיה. הקדשת הזמן לסדר את המנה בצורה אסתטית יכולה לשדרג משמעותית את חווית האוכל. קחו בחשבון את הצבעים, הצורות והמרקמים של המרכיבים, וסדרו אותם בצורה מושכת. השתמש בקישוטים, רטבים ופרחים אכילים כדי להוסיף עניין ויזואלי. זכרו, הצגה היא לא רק לגרום למנה להיראות יפה; זה גם יכול לשפר את הטעמים וליצור תחושת ציפייה. יש מחקרים די מגניבים שמראים שצבע הקערה משפיע על כמה האוכל בה טעים. מוזר מוזר, אבל …. עובדה.
אוכל לא נועד רק ליהנות ממנו; זה יכול להיות גם הזדמנות לחוויות אינטראקטיביות שמערבות את כל החושים שלנו. אכילה אינטראקטיבית חורגת מהאקט המסורתי של "פשוט" צריכת מזון ומוסיפה אלמנט של שובבות ומעורבות לחוויית האוכל. למה זה מעבר ל"רק כיף"?
לשחק עם אוכל אין פירושו בזבוז או חוסר כבוד. במקום זאת, זו יכולה להיות דרך יצירתית וחינוכית לטפח הבנה טובה יותר של מה שאנו צורכים, לקדם הרגלי אכילה בריאים. באמצעות בישול מודע, הצגה יצירתית ואכילה אינטראקטיבית, אנו יכולים להפוך ארוחות לחוויות משמחות, לטפח מערכת יחסים בריאה יותר עם אוכל – וגם בינינו, בתוך המשפחה.