0.00

שבלולי פיצה מבצק עלים

אתמול ניסיתי מתכון מגניב שראיתי באינסטגרם של עיטוף תפוחים בבצק עלים (יצא מעולה) ונשאר לי שליש מהחבילה של הבצק במקרר. אז היום הכנתי ממנו שבלולי פיצה וגם הם יצאו מעולים! (מניחה שהסוד הוא בבצק עלים שזה פשוט טעים. מצער שזה שכל כך נוגד דיאטה חח). הכנתי אותם בכל מיני גדלים – חלק בתבנית של מיני קאפקייקס וחלק בתבניות קאפקייקס גדולים יותר. הקטנים יוצאים ממש בגודל ביס והם מסתדרים בול על הצלחות שלי :) הילדות ממש אהבו אותם (בכל הגדלים). הכנה מאוד פשוטה ודורשת 4 מצרכים בלבד.

מה בצלחת

  • שבלולי פיצה
  • מלפפונים
  • עגבניות

החומרים הדרושים

  • בצק עלים מופשר
  • רסק עגבניות
  • אורגנו/תימין
  • גבינה צהובה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

פורסים את בצק העלים על משטח עבודה נקי ומרדדים אותו מעט כדי שלא יהיה עבה מידי.

מורחים עליו בעזרת כף או מרית את רסק העגבניות ומפזרים מעט אורגנו או תימין.

מעל הרסק מפזרים גבינה צהובה מגוררת. אני חתכתי פרוסות גבינה צהובה לחתיכות קטנות כי לא היתה לי גבינה מגוררת. עבד טוב גם.

מגלגלים את הבצק וחותכים חתיכות בעובי של 3 ס״מ בערך.

אם רוצים להכין שבלולים קטנטנים אז לא מגלגלים את כל הבצק בבת אחת. עושים גלגול וחצי של הבצק וחותכים אותו מהמשך הבצק. למעשה מייצרים ״צינורות״ דקים של בצק ואותם חותכים בעובי של 2 ס״מ בערך. שימו לב לעשות גלגול וחצי כדי שייווצר שבלול שלא יפתח.

את השבלולים מניחים בתבנית קאפקייקס שעוזרת להם לשמור על הצורה ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות עד שהם מקבלים צבע יפה.

מסדרים את שבלולי הפיצה והירקות על צלחת משחק ונהנים מארוחה עם הילדים :)